Grilly naturae

Loading

Grily Naturae

Kmetija Osterc

ABAK-RDS

O nas

Grily NaturaeZgodovina kmetije seže veliko časa nazaj. Po ustnem izročilu naj bi obstajala čez 400 let. Toliko let so tu živeli Slavičevi. Zadnjih 57 let je ime kmetije Osterc, saj se je priženil sedaj že praded Feliks. Na naši kmetiji zemljo tako obdelujemo že več kot pet generacij. Skozi zgodovino smo tako lahko zabeležili veliko različnih dejavnosti. Tako od konjereje, kot tudi do čebelarstva. Z nekaterimi dejavnostmi se pa tako ukvarjamo še danes, tudi mi mlajši rodovi. Prva zares velika sprememba na naši kmetiji je bila, ko smo opustili govedorejo. Še vedno pa se sicer ukvarjamo z vzrejo prašičev, poljedelstvom in vinogradništvom. Leta 2016 smo se pa dodatno začeli še ukvarjati s samo sivko. Gojimo kar 1350 sadik sivke, ki se razprostira na kar 0,28 ha zemlje.


Brez čebelarstva pa nikakor ni šlo, naš dedek nas je v tem duhu vzgajal že od majhnega. Prav zato še vedno na naši zemlji stoji čebelnjak s kar 24 panji čebel.


Blagovna znamka »Grily Naturae« je razmeroma novo ime. Z uradnim dovoljenjem dopolnilne dejavnosti, blagovne znamke »Grily Naturae«, smo se odločili za pridelavo prave sivke, znane pod imenom Lavandula Angustifolia in je zaklad med vsemi vrstami sivk.


EKOLOŠKA KMETIJA OSTERC


Kontakt

Pokličite nas

031 206 687

Naslov

Vučja vas 50, 9242 Križevci pri Ljutomeru

Obrazec

Lahko pa nam pišete preko spodnjega obrazcaFEB

20

2017

10:12:20

image title here